
Antti Ahokas
Operative Food Service Manager – ManagementAntti Ahokas, Operative Food Service Manager, UROS LIVE -areena
Olen Antti Ahokas, syntynyt Helsingissä riittävän kauan aikaa sitten ja Kallion kaupunginosan poikia. Kiinnostus ruokaa kohtaan syttyi lapsuudessa karjalaisen isoäidin herkkupatojen ääressä. Oma työura alkoi aikanaan töölöläisravintoloista, joista Lehtovaarassa tuli oltua pitkään ja opittua kaikki kausiherkut sorsasta verikeiton kautta rapuihin. Tästä opista olen ikuisesti kiitollinen. 2000-luvun puolivälissä menin töihin hiljattain perustettuun ravintola Juureen, jonka kasvussa oli hienoa olla mukana. Juuren sesonkiin, käsityöhön, lisäaineettomuuteen ja lähellä tuotettuun perustuva ruokafilosofia ohjaa tekemisiäni aika pitkälti vieläkin. No bullshit!
Juuren menestyessä ja kasvaessa mukaan tulivat suuret tapahtumat, lähiruokakaupan ja ensimmäisten Pihka-lounasravintoloiden perustaminen. Toteutimme vuosien varrella lukuisia isoja kokonaisuuksia, kuten Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-Teltan ravintolapalvelut sekä useampi kappale Jussi-gaaloja, jonka toteutumista rajoitusten keskellä Pihka Cateringissa jännitetään tälläkin hetkellä. Noholaisia ollaan oltu Pihka-kaupan jälkeen jo muutamia vuosia, ja Pihkojen lisäksi ravintolaperheeseen mukaan ovat tulleet Bank ja K-Kampus ja niiden mahtavat tyypit.
Nyt ollaan sitten uuden ja hienon äärellä. Tulen vastaamaan keittiöpäällikön ominaisuudessa areenan monipuolisesta ruokatarjonnasta. Jo alkumetreillä selvisi, miten mahtava ja uniikki kokonaisuus tästä on tulossa, ja minulla on varsin kunnianhimoiset tavoitteet tehdä Uroksen ruokamaailmasta unohtumaton elämys vieraille.